طلاق یکی از رایجترین پدیدههایی است که برخی از زندگیهای زناشویی امروزه رخ میدهد؛ بنابراین، اهمیت بسیاری دارد که شما با قوانین و شرایط طلاق در کانادا آشنا شده و در صورت نیاز بتوانید از آنها به نفع خود استفاده کنید. طلاق را به بیان ساده میتوان رهایی زوجین از تعهدات ازدواج با یکدیگر دانست که میتواند درنتیجه دلایل مختلفی همچون، اعتیاد، خیانت، خشونت، مشکلات مالی، عدم سازگاری و مواردی از این قبیل رخ دهد. کشور کانادا نیز در سال 1985 قوانین طلاق را بر اساس قانون فدرال طلاق تنظیم و تصویب کرده است. در این مطلب از وبسایت اکسپرتاپ به معرفی و بررسی قوانین طلاق در کانادا خواهیم پرداخت. اگر شما نیز قصد مهاجرت به کانادا و تشکیل زندگی در این کشور را دارید، توصیه میکنیم که نسبت به کسب آگاهی در مورد قوانین طلاق این کشور اقدام کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
قوانین طلاق در کانادا
دولت کانادا قوانین و چارچوب مشخصی را برای طلاق افراد در این کشور تعیین و تصویب کرده است. شاید برایتان جالب باشد که دولت کانادا تنها یک دلیل را برای اجرای طلاق در میان زوجین معتبر میشناسد و آنهم جدایی یک ساله افراد از یکدیگر است. افرادی که قصد اجرای طلاق در کانادا را دارند باید مدارک اثبات جدایی یک ساله خود از همسرشان را به دادگاه ارائه دهند. در خصوص این قانون نکات کلیدی و مهمی وجود دارد که آگاهی از آنها بسیار مهم است؛ این نکات عبارتاند از:
- زوجین باید حداقل به مدت یک سال از یکدیگر جدا شده و با یکدیگر زندگی نکنند. عدم زندگی با یکدیگر به این معنا است که زوجین نباید در یک خانه زندگی کرده و یا با یکدیگر رابطه جنسی داشته باشند. اگر زوجین قادر به رعایت این مورد نباشند، مدتزمان محاسبه جدایی یک ساله دوباره از سر گرفته میشود. البته، توجه داشته باشید که زندگی مشترک در مدتزمان کوتاه و کمتر از 90 روز تأثیری بر این قانون نداشته و نیاز به محاسبه مجدد مدتزمان جدایی وجود ندارد.
- حداقل یکی از زوجین باید قبل از ارائه درخواست طلاق خود به دادگاه، به مدت یک سال در کانادا ساکن باشد.
- درصورتیکه امکان صبر کردن برای تکمیل جدایی یک ساله از سوی یکی از زوجین وجود نداشته باشد، وی میتواند با ارائه دلیل دیگری همچون، اعتیاد، خشونت، خیانت و…، همراه با ارائه شواهد و مدارک قاطع نسبت به ارائه درخواست طلاق اقدام کند.
قوانین کانادا در مورد حضانت فرزندان پس از طلاق
حضانت فرزندان پس از طلاق یکی از مهمترین مسائلی است که دادگاه باید نسبت به آن رسیدگی کرده و حضانت فرزندان را به شخص مطمئنی واگذار کند. بهطور معمول، دو نوع حضانت فرزندان را در قوانین کشور کانادا شاهد هستیم؛ حضانت انحصاری و حضانت مشترک. بر اساس قوانین طلاق در کانادا در حضانت انحصاری با تشخیص دادگاه تنها یکی از والدین حق تصمیمگیری در مورد آینده فرزندان را دارد؛ اما در مقابل، بهواسطه حضانت مشترک هردو والد میتوانند نسبت به تصمیمگیری در مورد آینده فرزندان خود اقدام کنند. خوب است بدانید که تشخیص نوع حضانت و اینکه حضانت فرزندان به کدام والد واگذار شود بر عهده دادگاه است. دادگاه با در نظر گرفتن فاکتورها و عوامل مختلفی نوع حضانت فرزندان را مشخص کرده و وظیفه نگهداری از آنها را به یک یا هردو والد و یا خویشاوندان آنها واگذار میکند. برخی از مهمترین فاکتورهای دخیل در تصمیمگیری دادگاه عبارتاند از:
- سن و جنسیت فرزندان
- توانایی و امکانات والدین برای تأمین نیازهای فرزندان
- رابطه فرزندان با هرکدام از والدین و خویشاوندان آنها
- نظر فرزندان (در صورت برخورداری از سن و توانایی لازم)
- نیازهای جسمی، روحی، عاطفی فرزندان
- محل زندگی فرزندان
- و…
مراحل طلاق در کانادا
اجرای طلاق در میان زوجین نیازمند پیروی از یکسری مراحل مشخص است. آشنایی با مراحل طلاق و کسب آگاهی نسبت به این موضوع میتواند فرآیند طلاق را تسهیل بخشیده و سرعت قابلتوجهی به آن ببخشد. البته، افراد معمولاً از وکیل طلاق برای اجرای فرآیند طلاق خود کمک میگیرند. در این بخش مراحل مختلف طلاق در کانادا را موردبررسی قرار میدهیم:
- تهیه فرمهای طلاق: در قدم نخست زوجین باید نسبت به تهیه و تکمیل فرهای طلاق اقدام کنند. این دست از فرمها را میتوان از وبسایت دادگاه فدرال کانادا یا دفتر دادگستری محلی تهیه کرد.
- ارائه فرمها و مدارک موردنیاز برای طلاق: زوجین باید نسبت به ارسال فرمهای تکمیلشده طلاق و مدارک موردنیاز به دادگاه فدرال ایالت و یا منطقه خود اقدام کنند. ارسال فرمها و مدارک موردنیاز میتواند به صورت پستی یا حضوری صورت بگیرد و باید هزینه آن نیز پرداخت شود.
- اطلاعرسانی به همسر: در این مرحله فرد باید همسر خود را در جریان اجرای طلاق قرار بدهد. این اقدام میتواند به دو صورت داوطلبانه و یا قانونی صورت بگیرد. در هر دو روش فرد باید کپی فرمها و مدارک طلاق را برای همسر خود ارسال کرده و از او درخواست کند تا فرم تأیید دریافت مدارک را امضاء کرده و به دادگاه ارائه بدهد.
- حضور در دادگاه: در این مرحله زوجین باید در تاریخ مشخص شده در دادگاه حضور پیدا کنند تا دلایل و شواهد خود برای طلاق را اعلام کنند. درنهایت، قاضی بر اساس شرایط و منافع زوجین و فرزندان، حکم طلاق مناسبی را صادر میکند که زوجین موظف به پیروی از آن هستند.
- دریافت گواهی طلاق: در شرایطی که زوجین به یک توافق مشترک در مورد شرایط طلاق دست پیدا کنند، نیازی به حضور در دادگاه و اعلام حکم طلاق از سوی قاضی وجود ندارد. در این صورت زوجین میتوانند گواهی طلاق خود را دریافت کنند؛ گواهی که یک مدرک قانونی برای اثبات طلاق محسوب میشود.
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت اکسپرتاپ به پدیده طلاق در کانادا پرداخته و قوانین موجود در این زمینه را موردبررسی قرار دادیم. اجرای طلاق و جدایی زوجین از یکدیگر نیازمند سپری کردن مراحل طلاق به صورت اصولی و قانونی است. به همین دلیل، مراحل طلاق در کانادا را به صورت گام به گام با شما به اشتراک گذاشتیم تا در صورت نیاز بتوانید از این مطلب به عنوان یک راهنمای جامع استفاده کنید. اگر قصد مهاجرت به کانادا و تشکیل زندگی در این کشور را دارید، بهتر است با قوانین کانادا در رابطه با طلاق نیز آشنا باشید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان اکسپرتاپ تماس گرفته و مشاوره تخصصی و رایگان در این زمینه دریافت کنید. ممنون که در طول مطلب با ما همراه بودید. لطفاً نظرات و تجربیات خود در این حوزه را با ما در میان بگذارید.